Aquest blog vol mostrar diferents eines i recursos informàtics per a l'educació especial. La pàgina pretén ser un lloc de recollida de notícies i informació sobre diferents novetats, programes i plantilles relacionades amb les noves tecnologies i la pràctica educativa. A més, recull un seguit d'eines per a l'educació especial, eines com programes, software lliure i aplicacions informàtiques. Finalment, el blog, exposa un seguit de recursos centrats en plantilles, fitxes o altres materials educatius especialment pensants per l'educació especial.

divendres, 2 de desembre del 2011

Tutorial: eines bàsiques ARAWORD I

ARAWORD és un software lliure que permet processar textos amb pictogrames de forma simultània. (descarregar-lo). Ja veureu que la instal·lació és molt senzilla, si aneu seguint els passos que us indiquen en un moment trindreu el programa operatiu.
Ara que ja tenim el programa instal·lat, comencem! Veureu que és un programa molt intuïtiu amb poques opcions, però totes molt útils i fàcils d'accionar.

Com veureu. És un disseny molt net, amb dos barres d'eines a la part superior del programa, segurament us haureu fixat que surt la paraula “Bienvenido”, és normal, és un efecte automàtic del programa, a mi no em surt el pictograma corresponent, ja que me l'he instal·lat en català. Quan volguem començar a escriure, simplement esborrem la paraula i llestos.

Barra d'eines: Menú Arxiu
A la barra d'eines superior, primer ens trobem amb el menú arxiu.

En aquest menú, trobem les funcions habituals de qualsevol software:
  • Nou: crear un document nou
  • Obrir: obrir un document que ja tinguem iniciat
  • Desar: guardar el document
  • Desar com: desar el document amb un altre nom o altre ruta
  • Exportar: permet guardar el document com a PDF, JPG o BMP, per tal d'incorporar els documents a altres programes.
  • Sortir: tancar el programa.
Us haureu fixat que en aquest menú no hi ha l'acció “imprimir”, és curiós que no hi sigui, espero que en noves versions aparegui la versió, ja que ara si volem imprimir el document, cal primer exportar-lo a un format PDF, JPG o BMP i llavors imprimir aquest document.
Fins aquí cap problema, de moment, funciona com qualsevol altre programa. Cal afegir que les ordres: nou, obrir i desar, també apareixen com a icones a la barra d'eines de sota.



Barres d'eines: Menú Editar
El menú que ens trobem a continuació és “Editar”.

Aquest segon menú, continua aportant opcions generals d'un processador de textos:
  • Desfer: tirar endarrere l'última acció realitzada
  • Refer: tirar endavant l'última acció realitzada, en el cas que s'hagi desfet.
  • Tallar: Talla i copia el portapapers les paraules que estiguin seleccionades.
  • Copiar: Copia el portapapers les paraules que estiguin seleccionades.
  • Enganxar: Enganxar les paraules que estiguin en el portapapers.
  • Cercar: busca una paraula en el text.
  • Seleccionar tot: Seleccionar tot el text del document.
Cal dir, que la cerca em falla bastant, espero que sigui qüestió del meu ordinador i que no sigui un error del software.
Com en l'altre menú, hi ha icones d'algunes accions que es mostren en la segona barra d'eines.
Fins ara, no hi ha elements diferents i específics de l'escriptura en pictogrames, en el següent post, entrarem a mirar els menús més específics: text, pictogrames i eines.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada