Aquest blog vol mostrar diferents eines i recursos informàtics per a l'educació especial. La pàgina pretén ser un lloc de recollida de notícies i informació sobre diferents novetats, programes i plantilles relacionades amb les noves tecnologies i la pràctica educativa. A més, recull un seguit d'eines per a l'educació especial, eines com programes, software lliure i aplicacions informàtiques. Finalment, el blog, exposa un seguit de recursos centrats en plantilles, fitxes o altres materials educatius especialment pensants per l'educació especial.

divendres, 2 de desembre del 2011

ARAWORD

AraWord, un programa de processament de textos amb pictogrames ARASSAC de descàrrega gratuïta.

Aquest nou projecte de software lliure, que presenta la seva primera versió, ha estat desenvolupat gràcies a Joaquin Pérez Marco, sota la supervisió de Joaquim Ezpeleta Mateo (Departament d'informàtica i Enginyeria de Sistemes del Centre Politècnic Superior de la Universitat de Saragossa). A més han col·laborat en el projecte professionals del CPEE Alborada i del Centre Aragonès de Tecnologies per l'Educació (CATEDU).


Aquest processador permet l'escriptura simultània amb text i pictogrames, per tal de facilitar l'elaboració de materials que requereixen SAAC. Tenint en compte els seus desenvolupadors, es fa evident que aquest programa incorpora la base de dades de pictogrames de l'ARASSAC. I a més, permet instal·lar-lo en català i reconèixer automàticament aquest idioma per relacionar-ho amb els pictogrames corresponents.

No obstant, cal dir que és una primera versió en fase de desenvolupament i no incorporar tots els pictogrames per defecte, si bé, es poden importar biblioteques de pictogrames posteriorment.

El programa és competible amb Windows, Linux i Mac.
Si voleu descarregar-lo cal entrar a la pàgina del projecte tico: http://www.proyectotico.com/wiki/index.php/AraWord

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada